Laatste blog van dit jaar

En langzaam wandelen we naar het einde van dit jaar. Ik heb dit jaar bewust mijn afgelopen jaar nog eens bekeken. Wat waren successen, geluksmomenten, wat waren verdrietige momenten. Alles van dit is de revue gepasseerd maar over het algemeen kijk ik terug op een fijn jaar. Vooral de tweede helft van het jaar. Meer rust in ons gezin. Pas vroeg iemand me hoe komt het dat het nu beter gaat? Voor de zomervakantie had onze zoon echt behoorlijke last van de puberteit. Dit in combinatie met zijn autisme gaf bij hem maar ook bij ons onbegrip en onrust. We kwamen met zijn drietjes in een negatieve spiraal en dat heeft echt wel een maand of drie geduurd. Drie pittige maanden waarin ik me ook echt eenzaam heb gevoelt. Voor mij nog meer een bevestiging dat ik in het nieuwe jaar iets mag gaan doen voor moeders die net zo dapper zijn als ik. Die zorgdragen voor een kind met een beperking. Het is zo waardevol en steunend om te voelen dat je niet alleen bent.

Meer rust. 

Uiteindelijk kwam er in ons gezin weer een zonnetje schijnen. Met nieuwe medicatie en meer ruimte vanuit ons kwam er weer rust. Een puber wil nu eenmaal niet van allerlei dingen doen met zijn ouders. Kleine kindjes worden groot. En ook geen moeder die op van alles reageert. Deze levensfase vraagt weer om een andere benadering en daar moesten we alle drie onze weg in vinden. Ondertussen zijn we beland in de volgende fase. Een puber die rustiger is qua gedrag maar heel veel en snel wil eten. Waarschijnlijk door de puberteit en de medicatie. Hier mogen we samen mee aan de slag. En ook voor ons is het goed om beter op onze voeding te letten. Een mooi doel voor het nieuwe jaar. Gezonder leven.

Aan de wandel.

Gisteren ging ik samen met mijn man wandelen. Na al die regen en feestdagen wilde ik er wel eens even uit. Dus hup de wandelschoenen aan en de pas erin. Ik besloot om tijdens het wandelen is het nieuwe jaar te gaan bekijken aan de hand van dingen die ik tegen mocht komen. Een soort jaarlegging maar dan vanuit de natuur. Als eerste kwamen we drie schaapjes tegen. Lekker warm bij elkaar. Dus in het nieuwe jaar mogen we als gezin met elkaar in verbinding blijven. Samen zijn maar ook elkaar de ruimte geven. Al snel na de schaapjes kwamen er uitdagende wandelpaden. Veel plassen en gladde modderige stukken. Langzaam en voorzichtig bewoog ik me door het modderparcours. Een beetje angstig bang om uit te glijden. 

Oftewel Blijf gefocust en kies bewust je weg. Kijk niet achterom maar vooruit. Geef niet op ook al lijkt iets niet mogelijk. Kun je niet links ga dan rechts maar blijf bewegen want anders loop je vast in de modder en dat voelt zwaar. Loop niet te langzaam want dan kom je niet vooruit. Ga niet te snel want dan val je. Dus blijf voelen welk tempo je mag maken telkens weer. En iedere situatie vraagt om een ander tempo.  84

Na een tijdje gaf mijn man zijn wandelstok en ik merkte dat het lopen daardoor veel gemakkelijker ging. Een helpende hand aannemen. Hulp vragen. Ik hoef het niet alleen te doen.Onderweg zag ik verschillende bomen met mos en bladeren op de stam. Voor mij de boodschap om te blijven kijken naar de schoonheid van het leven. De fijne dingen en de kleine dingen. Op een gegeven moment kwam er heel veel modder met grote plassen op ons pad. Ik liep maar bleef even staan en zakte een stukje in de modder. Ik schrok en liep door. Voor mij duidelijk dat ik in het nieuwe jaar letterlijk en figuurlijk in beweging mag blijven. Ineens kwamen we bij een hek wat dicht was. We moesten een andere route nemen. Dus als iets niet kan is er vast wel iets anders wat wel mogelijk is. Geef het niet meteen op als je graag iets wil maar zoek naar mogelijkheden.

Het laatste wat we tegenkwamen waren pluimen die danste in de wind. Met de zon die waterig scheen. Blijf dansen, plezier maken en laat ook soms is de controle los en beweeg maar mee op het ritme wat er op dat moment is. De zon het licht wat schijnt zowel buiten mij als in mij. Heel belangrijk om dat licht te blijven voeden met wat goed voelt. Een mooi vooruitzicht voor het nieuwe jaar al zeg ik het zelf. Ik heb er in ieder geval zin in.

83

Lieve mensen. Ik wil jullie bedanken voor het lezen van mijn blogs het afgelopen jaar. Het volgen van mijn social media kanalen. Ook volgend jaar zal ik berichten blijven posten over van allerlei onderwerpen. Ik wens jullie een gezellige oudjaarsavond. Een liefdevol, gezond en bijzonder nieuw jaar. Kijk iedere dag met een lach in de spiegel en groet jezelf en geef jezelf wat je ook aan een ander geeft.

Mocht je het leuk vinden om in het nieuwe jaar een keer samen op pad te gaan voor een belevenis wandeling zoals hierboven. Wil je graag ontdekken wat de boodschappen van de natuur voor jouw inhouden? Samen gaan we op pad en op ontdekking uit. We zien wel wat er mag ontstaan. Laat je maar verassen. Interesse? Stuur me dan een email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Liefs van Daniëlle Coolen.

  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

Contact opnemen
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

CATvirtueelschild

GATVirtueelschild

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op logo voor meer informatie over mijn klachtenregeling.