Een kijkje in ons leven deel 12.

12Mijn vorige blog was een update over ons gezin van voor en tijdens de zomervakantie. De pubertijd van onze zoon die heftig zijn intreden deed bracht ons toen in een negatieve spiraal. Gelukkig  ontstond er meer rust in de zomervakantie. Even niks hoeven, geen mama die van alles met je wil doen deden wonderen bij ons alle drie. Ook de medicatie aanpassing  lijkt hem meer rust te geven.

Nu de school weer begonnen is gaat het gelukkig nog steeds over het algemeen goed. Af en toe zijn er nog wat uitspattingen maar veel minder heftig als voorheen. Ik merk dat mijn benadering van afstand nemen zijn vruchten afwerpt. Ik geef hem letterlijk en figuurlijk meer ruimte om te ontdekken en te leren. Doe het maar zelf, probeer het maar. Soms kost me dat wel moeite omdat ik hem soms zie klungelen.

Even op de tandjes bijten. Net doen of dat ik het niet zie. (dat is soms ook echt zo hi hi) Ik ben in ieder geval blij dat er weer meer rust en gezelligheid is binnen ons gezin. Iedere dag ben ik daar dankbaar voor.

Meer rust.

Ik merk dat ik zelf ook rustiger ben geworden. Doordat ik nu niet meer werk heb ik meer tijd om bezig te zijn met mijn eigen energie. Ik maak bewustere keuzes wat doe ik wel en wat niet. Hoe plan ik mijn dagen in zodat ik genoeg energie over heb voor als onze zoon thuis komt. Ik merk namelijk dat als ik zelf moe ben mijn lontje korter wordt en we sneller in een discussie belanden.

Wat ook verschil maakt is dat ik me minder richt op anderen want dat lijdt me namelijk af van mezelf. Ieder heeft zijn haar eigen leven en daar de regie over en ieder mag zijn of haar eigen keuzes daarin maken. Ik ben zeker nog begaan met anderen maar alleen in het moment als ik de persoon zie. Daarna laat ik het weer los en focus ik me op mezelf of ons gezin.

En wat ook weer zo mooi is is dat er ook weer meer klanten de praktijk beginnen te vinden. In de tijd dat het niet goed ging met onze zoon en met ons was het ook erg rustig. Dat is niet voor niets. Ik geloof er in dat je op je pad krijgt wat je aankunt. Nu het weer beter gaat is er ook weer ruimte om actief bezig te zijn in mijn praktijk en dat is fijn.

En dan is het herfst.

Mijn favoriete seizoen is ook weer aangebroken. De herfst. Zo fijn die kleuren, de padenstoelen. Het wisselende weer. Samen met ons gezin de bossen in en in de avond op de bank met een kopje thee met een dekentje en de kaarsjes aan. Ik kan daar echt van genieten. 10

En zo glijden de dagen voorbij. Ik heb iedere dag wel iets in mijn agenda maar dat voelt fijn. Dan is er weer een kind of volwassenen in mijn praktijk. Dan spreek ik af met een vriendin. Ik doe wat boodschappen of ga heerlijk zitten tekenen. Iedere dag wat doen in het huishouden zodat alles netjes blijft want dat geeft mij rust.

Een opgeruimd netjes huis dan is het ook rustiger in mijn hoofd. Dankbaar voor hoe mijn leven nu is. Ik geniet van mijn dagen meer als voorheen merk ik. Ik ben bewuster van wat ik doe en wat ik daarbij voel. Ik voel me tevreden.

Het najaar staat voor afronding van.

De komende tijd ben ik nog bezig met het afronden van mijn opleiding energetisch kindertherapeut. In Februari zal ik daar voor mijn examen doen. En in December eindigt de cursus intuïtief dansen. Ik heb dan weer heel wat technieken in mijn rugzak en wat ik daar in de toekomst mee ga doen zal de tijd uitwijzen. Ik vertrouw erop dat er precies gebeurt wat er de bedoeling is.

Zondag 15 oktober ga ik op de spirituele beurs in Nijnsel readingen geven. Ik heb de afgelopen weken hier thuis mee geoefend en het is zo fijn om terug te horen dat mensen echt geraakt zijn door wat ik zeg en voel. Ik blijf het vaak spannend vinden maar ik word telkens bevestigd dat wat ik voel echt ook klopt bij de ander. Zo bijzonder hoe dit in zijn werk gaat. Hopelijk mag ik op de beurs ook voor een aantal mensen een reading verzorgen met een krachtkaart die ze uit mogen zoeken en meenemen.

Ik merk dat ik steeds vaker geen antwoorden meer krijg vanuit mijn hoofd. Pas wilde ik bedenken hoe ik iets aan zou gaan pakken maar ik kwam maar niet op de juiste werkwijze. Ineens dacht ik dat is nu ook echt de bedoeling dat je het overlaat aan wat er zich op dat moment aan dient. En inderdaad toen het zover was voelde ik precies wat er de bedoeling was. Fijn zo’n innerlijke stem.

Afgelopen weekend heb ik voor het eerst zelf mijn website onderhouden. Ik liet dit altijd door een super fijne, lieve kanjer doen maar we kwamen eigenlijk tot de conclusie dat ik het wellicht ook zelf kan. Dus de teksten met informatie zijn weer lekker opgefrist. Wat nieuwe foto’s zijn geplaats en nu ga ik dus dit blog zelf plaatsen. Heel benieuwd of me dat lukt. Jullie gaan het zien!

Kijk eens goed om je heen.

Lieve mensen, geniet van de kleuren om je heen kijk eens bewust als je in de natuur bent naar wat er groeit en bloeit. Wat trekt je aandacht? Wellicht zit daar een boodschap achter. Leuk om daar eens mee te experimenteren wie weet brengt het je iets waar je al langer naar verlangt. Ook leuk om een bepaald dier wat je ziet op te zoeken. Dieren komen niet voor niets op je pad namelijk.11

 

  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

Contact opnemen
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

CATvirtueelschild

GATVirtueelschild

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op logo voor meer informatie over mijn klachtenregeling.