Energie en zijn trilling, en wat doet dit met je.

Ik wil jullie op een eenvoudige manier graag iets uitleggen over energie. Alles hier op aarde heeft zijn eigen trilling. Bijvoorbeeld de lampen in je huis, de planten, de voeding in je koelkast maar ook de mensen met wie je samen woont en werkt.

Waxinelichtje feeling heppieMaar ook emoties zoals, bang, blij, boos, verdriet, wanhoop. Er zijn dus trillingen van buitenaf zoals, voeding, kleuren, omgeving maar ook de aarde, zon en de maan. Ook binnen in je lichaam bevinden zich trillingen door bv, emoties, gevoelens, pijn, trauma. Iedere materie heeft dus zijn eigen trilling.

Je wordt dus je gehele leven bloot gesteld aan verschillende soorten trillingen. Al die trillingen samen hebben effecten op ons als persoon maar ook op onze omgeving. Neem maar is het volgende in je op. Je bent moeder van twee kinderen. Het was een lange dag. Je bent moe en er ligt nog veel was.

Je voelt dat je accu bijna leeg is en je raakt geïrriteerd hierdoor. Je kinderen voelen en horen jou emotie en zien een berg was (dus op meerdere niveau’s verschillende trillingen) de trilling die dus vrijkomt kan ook weer hun trilling beinvloeden.

Het kan dus zo zijn dat hun trilling hierdoor verlaagd en ze ook wat uit hun doen raken. Je besluit de was te laten liggen omdat je te moe bent en je gaat met de kinderen een spelletje doen. Er wordt gelachen. De trilling stijgt weer bij jullie alle drie.
Een ander voorbeeld is het nieuws. Helaas zijn dat meestal niet zo’n fijne berichten. Er zijn mensen die hier veel naar luisteren en het raakt ze. Aan slecht nieuws zit een lage trilling als je jezelf hier met regelmaat mee bezig houdt dus naast het tot je nemen van de informatie er veel over praat dan blijf je in de lage trilling en dit kan gevolgen hebben voor je gezondheid.

Welke klachten kun je krijgen als je te lang in een te lage trilling jezelf begeeft?

Maar wat gebeurt er dan nu als er door verschillende factoren veel lage trillingen zijn. Teveel lage trilling werkt als dit te lang duurt namelijk toxisch oftewel giftig.

Denk hierbij aan slaapproblemen, pijnen die niet over gaan of onverklaarbaar zijn, psychische problemen, vermoeidheid, depressies, hartkloppingen, wazig hoofd, spier en gewrichtspijnen, energiedips etc. Je lichaam raakt overbelast en vol van deze lage trillingen.

Het verkrampt er ontstaat geen ruimte meer en raakt oververmoeid. Je loopt vast. Ik merk dat mijn trilling lager wordt van berichten op mijn telefoon. Ik kijk met regelmaat op facebook en merkte de afgelopen tijd dat ik sneller moe werd op een dag.

Na een aantal dagen mijn telefoon vaker weg te leggen merkte ik hier wel degelijk verschil in. Ik luister en soms kijk ik ook naar het nieuws. Ik hoor de ellende die er is en vind dit ook erg maar laat het daarna meteen ook weer los omdat ik weet dat als ik hier over ga nadenken of praten ik hier last van krijg.

Het verlaagd mijn trilling en maakt me moe. Het voelt voor mij dan of ik die last aan het dragen ben. Ook praten over anderen vind ik lastig. Ik communiceer op een positieve manier met mensen en praat niet graag over mensen en als ik dit wel doe dan het liefst zo positief mogelijk. Ieder heeft zijn eigen leven en levenspad.

Bord met lekker broodjeZoals je leest maak ik dus ondertussen bewuste keuzes in hoe ik met zowel interne als externe trillingen omga. Dit omdat ik door de jaren heen ook steeds gevoeliger hiervoor ben geworden. Als ik laag in mijn trilling zit ben ik vooral erg moe en futloos.

Ik kom dan letterlijk en figuurlijk niet meer vooruit. Ik blijf dan maar hangen op de bank wat het alleen maar slechter maakt. Ik loop dan vast en krijg ook last van mijn knie en onderrug. Maar ook mijn omgeving voelt dan dat ik niet lekker in mijn vel zit.

Onze zoon raakt dan sneller boos en manlief vraagt dan of het wat gezelliger kan. Allemaal signalen dat ik mezelf mag gaan voeden met hogere trillingen. Ik ga dan weer beter letten op mijn voeding want vaak heb ik dan een te lange tijd teveel suikers binnen gekregen.

Ik ga dan weer meer wandelen en ook zoek ik de rust op door te tekenen. Leg mijn telefoon vaker weg en begin dan vaak met mijn kasten opruimen. Ik ruim dan letterlijke en figuurlijk mijn ballast op. Oja, en ik ga dan meer water drinken. Zo kan ik wat los komt beter afvoeren.

Maar ook maak ik bewuste keuzes met welke mensen ik om wil gaan en waar ik het wel en niet over wil hebben in gesprekken. En nee ik ben niet ongeïnteresseerd ik geef hierin mijn grenzen aan omdat het niet alleen mijn trilling verlaagd maar ook van de persoon waarmee ik in gesprek ben.

Wat kun je zelf doen?

Niet aan alle trillingen kun je iets doen. Bv die van de zon, maan, aarde zijn zoals ze zijn. Maar als je zorgt dat je eigen trilling hoogt blijft kun je de lage trillingen ook beter verwerken. Ze kunnen je dan minder uit balans halen. Bij deze een aantal tips waarmee je je lichamelijk, mentale en emotionele welzijn kunt beïnvloeden met activiteiten die een hoge trilling bevatten.
• Eet gezond en maak gezonde keuzes.
• Let op telefoon gebruik, media en nieuws.
• Beweeg denk hierbij aan sport maar ook de natuur is een perfecte manier.
• Vermijdt stress zoveel mogelijk.
• Denk en praat positief over jezelf en over anderen.
• Ben lief voor jezelf en je omgeving.
• Werk aan oude pijnstukken, trauma’s anders blijven deze als een onderlaag aanwezig in je trilling.
• Verwerk zaken die er gebeuren in je leven. Geef aandacht aan de emoties die onstaan.
• Zoek een goede balans tussen actief bezig zijn en rust. Zet kruizen in je agenda.
• Drink voldoende water dit zorgt ervoor dat alles goed blijft doorstromen.
• Je kunt kijken naar een beschermende edelsteen, auraspray ter extra ondersteuning.
• Zet jezelf iedere dag in een bol van licht en vraag om bescherming. Ga in de avond douchen en geef alle energie die je bewust en onbewust van anderen hebt overgenomen met liefde terug. En vraag alle energie die anderen van jou hebben overgenomen ook terug.
• Blijf vooral zelf goed voelen wat bij jou past en waar je een fijne energie van krijgt. Wat voor de ene werkt hoeft niet voor jou te werken. Maak zelf hierin je keuzes.
• En als laatste geniet van je leven je hebt altijd zelf de keuze hoe je met situaties omgaat.

Wat levert het je op?

Schaal van HawkinsDoor een verhoogde trilling sta je positiever in het leven. Je zit lekker in je vel en je trekt de juiste dingen aan. Je voelt je krachtig zonder moeite en je hebt energie om dingen te ondernemen. Je voelt je vrolijk, gelukkig en je straalt. Ook je omgeving is dan graag bij je in de buurt. Je wordt letterlijk en figuurlijk gezien en geliefd.

Op de afbeelding zie je de schaal van Hawkens. Deze wetenschapper heeft het menselijke bewustzijn en alle emoties in kaart gebracht in niveau’s. Elke emotie heeft een bepaalde trilling. Zo zie je dus duidelijk wat dit met je trilling doet. Je ziet op de afbeelding ook niveau’s van bewustzijn. Daar wil ik het graag in de volgende blog over hebben.

  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

Contact opnemen
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

CATvirtueelschild

GATVirtueelschild

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op logo voor meer informatie over mijn klachtenregeling.