Het komt op je pad als de tijd er rijp voor is.

2.Paddestoel van onderVroeger zei ik vaak goh dat is nou is toevallig dat ik jou nu tegen kom. Of tjee dat is toevallig dat ik van de week dacht aan een mooi boek en ik het nu ineens voor me zie in de winkel. Ik dacht echt dat die dingen toeval waren. Dat ze toevallig op mijn pad kwamen. Ik geloofde toen niet zo in dat iets niet voor niets gebeurt maar het afgelopen jaar heb ik echt te vaak gebeurtenissen meegemaakt die precies op het goede moment gebeurde.

Ik ging me hier meer in verdiepen want hoe zat dat nou? Ik las dat ons leven eigenlijk al van A tot Z vaststaat. Ja met de leuke en minder leuke gebeurtenissen. Ja met ziekte en gezondheid. Ja met geluk en ongeluk. Als we geboren worden weet onze ziel al wat er voor ons in petto is in dit leven.

Vaak heb je nog vanuit vorige leven lessen die je dit leven nog mag leren, onderzoeken of doorleven. Dat en de nieuwe lessen maken onze zielsmissie voor dit leven. Onze zielsmisse met alles erop en eraan op het juiste moment als het de tijd ervoor is.

Maar hoe zit dat nu als een klein kind sterft of een jong iemand ongeneselijk ziek is. Dat is toch oneerlijk! Ja klopt dat voelt zo maar blijkbaar is zijn of haar leven met wat daarin de bedoeling was al klaar. In een volgend leven mag hij of zij weer verder met zijn zielsmissie, het volgende stukje. Heel verdrietig voor de omgeving maar hopelijk troost het dat de persoon in een nieuw leven mag verder gaan.

Ik merk dit jaar dat heel veel gebeurt op een volgorde. Als het ene afgerond is komt er ineens het volgende op mijn pad. Precies op het juiste moment. Wat mij heeft geholpen om te leren zien wat de bedoeling is, is het zien en horen van tekens. Deze helpen mij om in te zien wat de bedoeling is en wat er nodig is voor de volgende stap.

Bv telkens dezelfde tijden zien, of een bepaald dier maar ook telkens dezelfde advertentie van een opleiding of een liedje met een boodschap. Door hierna te luisteren en uiteindelijk actie in te ondernemen neem ik stappen die te maken hebben bij mijn missie hier op aarde.

Wat ik nog wel echt lastig vind is de keuzen maken om het dan ook echt te gaan doen. Ik vind dat nog echt wel spannend en ben een twijfelkont. Ik ben vaak aan het wikken en wegen of iets bij me past ja of nee. Ook de angst dat ik de foute keuze maak houdt me weg bij het maken van een keuze. Want wat nou als. Allemaal vanuit mijn hoofd.

Maar gelukkig geven de tekens die ik krijg het niet op en blijven ze mij triggeren om toch te kiezen. En als ik dan gekozen heb dan voel ik in mijn lichaam of het klopt. Ik krijg dan een heel blij gevoel echt met springen, dansen, juichen. Dan ga ik helemaal los zoals een klein kind die dolblij is met zijn verjaardagcadeau.

Om een voorbeeld te noemen.

Voor de zomervakantie zag ik een opleiding in Den Bosch voor energetisch kindermasseur. Leuk! Ik was enthousiast maar ik kreeg het vervoer ernaartoe niet geregeld. Ook twijfelde ik een beetje want ik miste het spirituele stuk over bv aardstralen, entiteiten, supplementen, edelstenen etc.

Tijdens onze zomervakantie kwam in ineens een andere opleiding tegen die precies aanbood wat ik zocht. Helaas was deze vol. Na een mail gestuurd te hebben heb ik de intentie gezet dat ik in het najaar de opleiding energetisch kindertherapeut ga doen in Tegelen. En na twee weken werd ik gebeld dat er een plaatsje vrij was gekomen en of ik nog interesse had. JA!! Ik sprong een gat in de lucht.

Dus voor mij de les als het de bedoeling is voor mij dat ik iets mag gaan doen dan A voel ik me enthousiast in mijn hele lichaam. Zeg maar de bekende vlinders in de buik. En B dan krijg ik het praktisch geregeld qua vervoer. Dan mag het dus zo zijn. Dan is dit voor mij op dit moment de bedoeling. En dat in Den Bosch ik het niet geregeld kreeg wilde dus zeggen dat er iets beters op mijn pad mocht komen.

En zo gebeuren er de laatste maanden nog meer dingen maar vooral al het ene is afgerond komt het volgende op mijn pad. Ik zie dit ook bij mensen in mijn omgeving. Als ze ergens afscheid van hebben genomen komt er iets nieuws. Als ze een persoonlijk traject hebben afgesloten komt er ineens een passende baan.

Afscheid nemen op mijn werk.

3.TekeningDeze week ga ik afscheid nemen op mijn werk. Na 15 jaar activiteitenbegeleider geweest te zijn ben ik nu door mijn visuele beperking volledig afgekeurd. Werken is te arbeidsintensief en ik kan niet meer voldoen aan wat een werkgever vraagt in een functie. Ergens geeft me dit rust en ruimte om echt te gaan doen op mijn manier waar mijn hart een sprongetje van maakt. Helemaal aangepast aan mijn beperking. (Wat een stom woord want zo voel ik het niet)

Aan de andere kant voelt het wel als een afscheid van een onderdeel van mijn leven. Maar ik geloof en vertrouw erop dat er hele mooie dingen op mijn pad gaan komen die helemaal bij mij passen.

Vertrouwen ik voel dat dat het toverwoord is voor alles wat je wil in je leven. Als je erop vertrouwt dat het je gaat lukken. Dat je het waard bent. Dat het voor jou is weggelegd. Dat het is wat bij jou hoort dan gaat het op je pad komen als de tijd er voor rijp is en het in jouw zielsmissie hoort. Als je een positieve intentie zet geef je zeg maar voeding aan je verlangens.

Als je zegt het gaat met toch niet lukken, dit is toch niets voor mij dan gaat het ook zeker niet gebeuren want dan zet je het zeg maar negatief in het veld. Maar ik begrijp ook dat als je vertrouwen beschadigd is door gebeurtenissen in je leven dit heel lastig kan zijn. Om nog te geloven dat het goed komt. Die put kan diep zijn en eindeloos aanvoelen.

Door eventueel samen met iemand te voelen wat het woord vertrouwen met je doet ga je de stukken helen en mag je vertrouwen weer gaan groeien. Weet dan dat er echt mensen zijn die je willen helpen. Zoek hulp, laat jezelf horen je hoeft het echt niet alleen toe doen. Stap voor stap mag je weer gaan ervaren dat er ook mooie dingen kunnen gebeuren in je leven ook al zijn ze maar heel klein.

Dus mijn tip.

Wat je ook graag wil, zet het iedere dag als positieve intentie in het veld en laat dan je gedachten erover los. Als het de bedoeling is gaat het gebeuren en zo niet dan komt er vast iets nog beters op je pad. En ja je hebt hier een bak geduld voor nodig ook niet mijn sterkste kant helaas.

‘’Blijf doorgaan alles wat je nodig hebt komt op het juiste moment.’’

  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

Contact opnemen
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

CATvirtueelschild

GATVirtueelschild

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op logo voor meer informatie over mijn klachtenregeling.