Kijkje in ons leven deel 10.

Na een turbulente tijd in de weken voor de zomervakantie was het toch echt tijd voor ons allemaal om te gaan genieten. We waren er met het hele gezin aan toe. Mijn man druk op zijn werk en ziekte in de familie. Onze zoon zijn laatste dagen op de basisschool. Kennis maken op zijn nieuwe school en schoolkamp. En ik die de laatste weken nogal wat te 1. jacuzzieverwerken had, want het nieuws dat ik over een aantal jaren nagenoeg blind ga worden gaf me wel stof tot nadenken en ook weer niet, want eigenlijk wil ik er nog helemaal niet over nadenken en genieten van ieder moment wat zich aandient.

Eerst met zijn drietjes naar Drenthe. Heerlijk huisje op een kleinschalig park. Bij ons huisje hadden we een jacuzzi iets wat we alle drie heerlijk vinden. Muziekje en drankje erbij en genieten. Het was er heerlijk rustig en die stilte deed ons echt goed. We gingen dagjes weg en eind van de middag was er tijd voor rust wat ieder van ons anders invulde. Onze zoon op zijn tablet of met zijn lego. Mijn partner keek een film en ik deed een dutje of las wat in een boek als ik er de energie voor had.

Heerlijk samen op vakantie

5. uitzichtNa deze fijne twee weken was het na een paar dagen thuis te zijn geweest tijd voor vakantie 2. Samen met mijn man naar Noord Macedonie. Vliegen wat al heel wat jaren geleden was maar na een lange dag onderweg waren we er dan eindelijk. Wat een rust. Echt iedere dag vol vermogen genieten van de natuur, cultuur en van elkaar.
4. GebouwDe rust deed ons echt goed. Soms bekroop me even het gevoel als ik keek naar de prachtige natuur. Hoe zie ik dit over een paar jaar. Kan ik dan nog wel deze wandeling maken? Maar dat stopte ik snel weer weg omdat ik er eigenlijk nog niet over na wil denken hoe dat dan gaat zijn. Ik weet dat ik hier vroeg of laat een keer naar moet gaan kijken maar ik voel dat ik hier nog niet aan toe ben.

Zonder onze zoon op vakantie was echt een groot cadeau. Het is een lieve schat maar door zijn autisme, komende puberteit en nog een peuter puberteit in combinatie met zijn echolalie ook intensief. Nu zonder hem op vakantie ervaarde we hoe intensief dit eigenlijk is.

Toen we weer wat dagen terug waren ben ik nog met mijn moeder en onze zoon naar mijn tante in Alkmaar geweest. Lekker gezellig bijkletsen. Drie keer op vakantie in vier weken tijd. Wat een feest. We hebben van iedere vakantie genoten en ik merk dat ik steeds bewuster kan genieten van ieder moment ipv bezig zijn met wat komt er morgen.

En nu weer thuis. Nog anderhalve week vakantie en dan mag onze zoon zijn aan zijn volgende fase gaan beginnen op het HUB in Boxtel. Ook staan er onderzoeken gepland in UMC Amsterdam. BAMBI: gerichte inzet plaspil verbetert prikkelverwerking bij autisme - ZonMw Digitale Publicaties

Wij zijn heel benieuwd wat hieruit gaat komen. Ook krijgen we nog de uitslag van het erfelijkheidsonderzoek vanuit UMC Nijmegen. En in oktober ga ik beginnen met een anderhalf jarige opleiding voor energetisch kindertherapeut. En dit is niet de opleiding die ik eigenlijk in eerste instantie zou gaan doen. Hoe dat zit vertel ik jullie graag.

Zoals jullie gelezen hebben zou ik in eerste instantie in Den Bosch een opleiding gaan doen voor energetisch kindermasseur. Het lukte me niet om het vervoer hiervoor rond te krijgen. Zowel het UWV, de gemeente konden niets voor me betekenen. Ook waren er nog geen deelnemers hier uit de regio om samen te reizen.

Tijdens een regenachtige dag op de vakantie in Drenthe keek ik naar opleiding in op onze tablet. Ineens zag ik het. De opleiding waarbij energetische behandelingen gecombineerd worden met het inzetten van oefeningen, supplementen, edelstenen etc. Die combi gebruik ik nu al in mijn praktijk maar extra kennis hierover was waar ik naar op zoek was. De opleiding is in Tegelen (Limburg) maar wel op een zaterdag 1x per maand. Dus mijn partner zou me kunnen brengen en halen mocht er niemand uit de buurt komen.

Ik bekeek de opleidingsdatums en tot mijn grote teleurstelling zag ik in rode letters VOL. Mmmmm weet je wat ik stuur toch een bericht wie weet is er iets mogelijk. Al snel kreeg ik een email terug dat ze tot 7 september ivm vakantie afwezig waren. (het was toen eind juli) Oei dat is iets met geduld en loslaten beide niet mijn sterkste kanten. Ik besloot iedere avond voor het slapen gaan de intentie uit te spreken. Ik ga in het najaar van 2022 de opleiding energetisch kindertherapeut doen in Tegelen.

Dit deed ik iedere avond en visualiseerde ook dat ik daar aanwezig was met andere cursisten. Maandag 8 augustus toen ik net mijn koffer aan het inpakken was voor onze vakantie naar Noord Macedonie ging mijn mobiel af. Het was de opleiding waar ik een mail naar toe gestuurd had met de vraag of ik interesse had. Er was een deelnemer die volgend jaar de opleiding ging doen ipv dit jaar en dus was er een plekje vrij. Of ik interesse had. Er komen ook twee deelnemers uit Eindhoven dus waarschijnlijk is samen reizen ook een optie.

Ik sprong bijna een gat in de lucht en nadat ik ophing maakte ik die sprong ook echt. De tranen liepen bijna over mijn wangen. Ik was zo blij en dankbaar. Het moest zo zijn. De opleiding in Den Bosch lukte me niet om deze rond te krijgen omdat er dus echt iets beters was wat op mijn pad mocht komen. Zo zie je dus dat als je echt iets wil en de intentie blijft zetten en ook gelooft dat dit ook gaat gebeuren het op een gegeven moment ook op je pad gaat komen.

2. VlindersEn gebeurt dit niet dan is het nog niet het juiste moment of het beste wat bij jou past. Toen we dinsdag 9 augustus in het vliegtuig zaten voelde in een intens geluk door mijn lichaam stromen. Ik had een prachtig vooruitzicht. Een gevoel van rust omdat ik na een jaar zoektocht eindelijk een opleiding gevonden had die helemaal bij me past. En we gingen samen op vakantie. Alles klopte het voelde compleet en dat gevoel gaf me een aantal tranen van geluk. Een mooie ervaring dat als je wil dat het op je pad komt het je ook echt kunt manifesteren. Het geeft me vertrouwen om in de toekomst meer te manifesteren en erop te vertrouwen dat als dit het moment is het op mijn pad mag komen.
Nu gaan we nog een weekje uitrusten en kermis vieren. Samen met onze zoon maar ook ik ga een paar keer met vriendinnen op stap. Heerlijk even dansen, feesten en genieten, ook mag ik deze week gaan starten met de mindfulness bij Visio waarbij ik ga leren om in het NU te leren denken, voelen en leven. Want ik leef nu. Jij ook?


  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

Contact opnemen
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

CATvirtueelschild

GATVirtueelschild

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op logo voor meer informatie over mijn klachtenregeling.