Massageolie.

In mijn praktijk maak ik gebruik van massageolie. Als eerste is het belangrijk dat dit zuivere olie is zonder toevoegingen. Ik gebruik hiervoor amandelmix, abrikozenpit of druivenpit olie. Dit is de basis olie. Bij deze basisolie doe ik een essentiële olie die ook zuiver zijn van kwaliteit. Mocht uw kind allergisch zijn voor noten meld dit dan voor de behandeling begint. 

Welke olie ik hiervoor gebruik test ik uit aan de hand van de foto van de persoon. Mijn biotensor (pendel) helpt me met het uitzoeken welke olie passend is. Een greep uit mijn assortiment, Neroli, Lavendel, Kamille, Mandarijn, Sinaasappel, Bergamot en Patchoeli. Ook gebruik ik met regelmaat oliën van de Groene Linde zoals moeder aarde of innerlijke rust.

Sommige oliën helpen het kind te ontspannen anderen helpen om emoties beter los te laten en weer anderen stimuleren fijne gevoelens en gedachten. De massageolie die ik maak is dus geheel op maat passend bij het kind en zijn, haar problematiek.

Aromatherapie

Gebruik van massageolie bij feeling heppieHet inzetten van essentiële olie is een vorm van aromatherapie. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid. De werkzame stoffen die in de oliën verzameld is, wordt als het ware op het kind overgedragen en zal een positieve bijdragen leveren tot het bevorderen en herstellen van het natuurlijke evenwicht en het zelfhelend vermogen in zijn of haar lichaam.

Iedere olie heeft zijn specifieke werking. De olie wordt gemaakt vanuit verschillende delen van planten en/of bloemen. Het is van groot belang dat deze olie zuiver is dus puur van de plant komt zonder extra toevoegingen. Hoe zuiverder de olie hoe beter deze werkt op lichaam en geest. Je kunt de olie smeren (doe een aantal druppels in een basis massageolie, shampoo, douchgel, crème, in bad).

Dampen.

Doe een aantal druppels in een geurverdamper. Lees altijd goed welke olie er bij je past en welke hoeveelheid druppels je kan gebruiken. Let op bij zwangerschap, gebruik bij baby’s en mensen die een overgevoelige huid hebben. 

Voor meer informatie wat de werking kan zijn van de verschillende oliën kijk eens op deze website.

Laat je altijd goed informeren welke olie bij je past en let er op dat de olie 100% zuiver is. Goedkoop is in dit geval duurkoop.

  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

Contact opnemen
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

CATvirtueelschild

GATVirtueelschild

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Klik op logo voor meer informatie over mijn klachtenregeling.