Slaapproblemen bij kinderen.

De dag is voorbij. Het is bedtijd. Samen lopen jullie naar boven en starten jullie het bed ritueel. Je hebt vast wel ooit gehoord dat het zinvol is om iedere avond zo goed mogelijk de zelfde volgorde aan te houden. Kinderen hebben baadt bij duidelijkheid en een vaste structuur.

Alles is klaar slapen maar .... of toch niet.

starten van sessie bij feeling heppieNog een laatste kus en knuffel en dan lekker slapen morgen is er weer een nieuwe dag. Je sluit de deur en wil de trap aflopen en dan begint het. MAAAAAAMA ik kan niet slapen. Mam ik heb nog dorst, Mam ik ben bang. Geirriteerd loop je de kamer in. Kom zeg je ligt net in je bed je doet niet eens je best om te gaan slapen. Hup je bed in. En zo gaat het nog een tijdje door. Ook als je beneden bent komt jullie kind naar beneden. Of ligt boven nog te praten, te spelen of gilt het hele huis bij elkaar. Ik heb al heel wat ik wil niet slapen, lukt niet, kan niet, durf niet, ga niet slapen verhalen gehoord.

 

Interessant om dit nader te onderzoeken.

Er kunnen namelijk meerdere oorzaken zijn van dit probleem. Ik zal er een aantal benoemen die ik hier met regelmaat tegenkom. Het slaapprobleem ligt namelijk niet altijd bij het kind. Huh? Maar HIJ slaapt toch niet. Klopt maar wat gaat er aan vooraf? Hoe zit jezelf in je vel? Hoe was jouw dag? Hoe was de dag van je kind? 

  De spanning van mama of papa. Ojee dadelijk gaat hij weer niet slapen. Pfff ik ben zelf al zo moe ik trek dit echt niet meer. Deze spanning voelen kinderen haarfijn aan.

  Met echte aandacht je kind in bed leggen. Ben je echt oprecht bezig met je kind of ben je met je hoofd bij je werk, taken in huis, dat ene telefoontje of berichtje van die vriendin in nood.

  Hoe ziet de slaapkamer eruit? Is het een bende of is het een fijn opgeruimde kamer? Dit maakt een groot verschil. Een rommelige kamer zorgt voor een rommelig en druk hoofd.

  Waar staat het bed? Zijn er wateraders, aardstralen onder het bed. Dit kan voor onrust zorgen. Dit geldt ook voor straling van babyfoons, radiowekkers, wifipods, tv op de kamer. Kinderen zijn hier vaak erg gevoelig voor.

  Zijn er voorwerpen op de kamer die door hun trilling het kind een onrustig, angstig gevoel geven.

  Entiteiten in de kamer of in huis. Of zoals kinderen soms zeggen. Geesten of spookjes. Sommige kinderen voelen ze andere zien ze en weer anderen merken ze niet op maar ze kunnen er zeker zijn en komen niet met kwade bedoelingen. (Entiteiten zijn overleden mensen die niet goed weten hoe ze naar het licht kunnen gaan. Ze dwalen rond in de hoop dat iemand ze helpt)

  Spanningen van het kind. Op school, thuis het kind pikt de hele dag van allerlei info op. Die ene ruzie in de klas vond hij toch erg spannend. Of vanavond moest mama ineens huilen ik maak me daar zorgen over. Het is belangrijk dat we het kind leren hoe hij, zij de dag los mag laten en af mag sluiten om zo meer rust te vinden om te kunnen slapen.

  Energie blokkades en verstoorde energiebanen en/of chakra’s. In het leven kan het kind iets meemaken wat vast komt te zitten op het onderbewustzijn. Zie het als een wondje. Als je dit wondje niet verzorgd kan dit leiden tot bepaalde klachten zoals gedragsproblemen, slaapproblemen, lichamelijke of psychische klachten. De aan en afvoer van de energie stroomt niet meer en er ontstaat een blokkade. Doe je hier niets aan dan gaan bovenstaande problemen groter worden met allerlei gevolgen van dien.

Ik voel in mijn praktijk met jullie mee waar de oorzaak ligt van het probleem.

Dit kan zelfs al tijdens de zwangerschap ontstaan. Onlangs had ik een klein meisje in de praktijk van 11 maanden die erg veel huilde en met regelmaat hysterisch werd als ze in bed gelegd werd. Ik voelde meteen een onveilig gevoel bij haar. Ze klampte zich letterlijk aan moeder vast. Het bleek in de zwangerschap te zijn ontstaan. Doordat er in de nabije omgeving van moeder geweld had plaats gevonden. De angst, het onveilige gevoel van moeder heeft het ongeboren kind ook zeer sterk gevoeld. Na de behandeling ging het al een stuk beter met het inslapen en ook het huilen overdag was nog minimaal. Wil je weten hoe de behandeling in zijn werk gaat, kijk dan bij Heppie Massage.
Zo lees je, er kunnen dus heel wat oorzaken zijn waarom jullie kind slecht inslaapt, naast de behandeling hier in de praktijk leer ik jullie een massagetechniek voor thuis zodat jullie kind kan ontspannen voordat het gaat slapen. Ook geef ik mocht dat nodig zijn tips mee voor jullie die helpend kunnen zijn bij het naar bed gaan en eventueel ook nog wat oefeningen voor het kind. 

  Feeling Heppie
  Coeveringlaan 38
  5492 CN Sint-Oedenrode
  06 23 44 71 15

NL97 RABO 0198 2167 42

KvK: 7238500

Whatsapp knop