Heppie massage
Een druk kletsende jongen van 11 ligt op de massagetafel. Op de vraag "hoe gaat het met je" krijg ik als antwoord, "ik ben vandaag zo druk in mijn hoofd en ik slaap de laatste week echt slecht". Ik vertel hem dat ik ga beginnen met de massage en na een aantal minuten vallen zijn woorden weg. Het is stil. Zijn lichaam ontspant, hij sluit zijn ogen en ik voel de rust die als een warme deken over hem heen ligt. Na tien minuten hoor ik zelfs zacht gesnurk.Totaal ontspannen! Hoe heerlijk is het als je rust mag ervaren in een wereld die voor jou zo heftig is.  

Deze massage is zo uniek omdat mijn benaderingswijze perfect past bij het kind. Samen met de kennis van de technieken kan het kind zich geheel ontspannen tijdens de massage. Dit heeft een positieve invloed op het gehele welzijn van het kind. Het kind wordt weer Heppie.

Voor wie:
Deze massage is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 18 jaar met oa Autisme, ADHD, Autisme, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, Maar ook voor kinderen die hoog sensitief zijn, moeite hebben met gaan slapen en/of doorslapen, snel en vaak boos worden of niet lekker in hun vel zitten. Ook is deze massage voor kinderen zonder diagnose zeer geschikt.

Wat houdt het in:
De Heppie massage bestaat uit diverse massagetechnieken, specifiek voor deze groep mensen ontwikkeld. Hij zorgt ervoor dat het kind zich beter zal gaan voelen, rustiger zal worden en prikkels beter kan verwerken. Een aangename druk op de huid is rustgevend voor het zenuwstelsel en kalmeert de (over)gevoeligheid. Deze massage kan aangeboden worden over de kleding heen of op de blote huid. Zintuigen zoals voelen, ruiken, horen en zien kunnen met behulp van verschillende soorten massagetechnieken, warmteknuffels, aromatherapie, edelstenen en rustgevende muziek worden aangesproken.

De aanraking wordt geheel afgestemd op de wensen van het kind. Graag leer ik u een basistechniek zodat u ook thuis uw kind kunt helpen en zo de positieve effecten sneller merkbaar zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat de Heppie massage o.a.

  • Kalmerend werkt en angst vermindert.
  • Het slaappatroon verbetert.
  • Het verdragen van aanrakingen verbetert.
  • De concentratie en oplettendheid verbetert.
  • Men gemakkelijker oogcontact maakt.
  • Ontspanning aan lichaam en geest biedt.
  • De zintuigelijke prikkelverwerking verbetert.
  • Men zit lekkerder in zijn/haar vel.
  • Weerstandverhogend werkt.
  • Contact maken verbetert.

Kinderen met een diagnose genezen is met deze en geen enkele massage vorm mogelijk. Wel kan deze massage ertoe bijdragen dat hij/zij zich beter kan ontspannen en daardoor lekkerder in zijn/haar vel komt te zitten waardoor bepaalde klachten kunnen gaan verminderen.

Kijk voor meer informatie over de Heppie Massage op de website